Kategorier
Målare

Målare i Nykvarn som är specialiserad på fasadmålning

Behöver du hjälp med att måla om huset? Anlita då en målare i Nykvarn som är specialiserad på fasadmålning. På så vis får du en fasad som håller bättre.

Fasadmålning är tidskrävande och ska helst utföras av en professionell målare för att det ska bli riktigt bra. Färgen på fasaden är nämligen först och främst till för att skydda huset och förhindra att fukt tränger in. Men innan man kan lägga på ny färg måste den gamla färgen skrapas bort och fasaden tvättas. Om något virke har drabbats av röta måste detta också bytas.

När man sedan målar fasaden börjar man med att grundmåla den en gång. Därefter lägger man på två lager med fasadfärg. Det är viktigt att färgen också får torka ordentligt mellan varje strykning. Man ska heller inte måla i stekande hetta eller då solen ligger på eftersom färgen då torkar för snabbt och inte tränger in i träet.

Hitta en målare i Nykvarn

Bästa sättet att hitta en målare i Nykvarn är genom att fråga vänner eller grannar om tips. Man kan även leta på nätet men då är det viktigt att man även tar referenser från tidigare kunder. Den målare man väljer ska också vara specialiserad på fasadmålning då detta kräver särskild kunskap. Likaså är det viktigt att målaren använder sig av bra material och kvalitetsfärg eftersom fasaden då kommer att hålla bättre.

En seriös målare kommer alltid ut på ett kostnadsfritt besök i samband med en offertförfrågan och man ska alltid ta in minst två offerter. Ofta målar man med samma kulör som tidigare men man kan även byta färgsättning. Fast ligger huset inom ett detaljplanerat område, kan det krävas ett bygglov för detta. Är man osäker på vad som gäller kan man kontakta kommunens stadsbyggnadskontor.