Kategorier
Bygg

Stuckatur i Stockholm har gamla traditioner

Det finns de som är specialister på stuckatur i Stockholm. Där kan du få hjälp med att reparera skadad eller sliten stuckatur, eller sätta upp helt ny.

Om du någonsin har besökt en lite älde byggnad har du säkert lagt märke till de krusiduller som kan finnas i taket, på väggarna och på fasaderna. Utsmyckningarna är tillverkade i gips och kan vara oerhört detaljerade, samtidigt som de ger ett mycket maffigt intryck. Dessa dekorationer kallas för stuckaturer och är en fin gammal byggnadstradition.

Du behöver dock inte bo på ett enormt slott eller en anrik herrgård för att ha stuckatur i ditt hem. Gammal stuckatur finns på många ställen och du kan även välja att sätta upp nytillverkad stuckatur i din bostad. Kanske vill du framhäva andra äldre detaljer, återställa stuckatur som med åren förstörts, eller bara liva upp en helt vanlig modern byggnad? Det är upp till dig.

Proffs på stuckatur i Stockholm

Att sätta upp stuckatur i Stockholm är inte bara som att sätta upp en tavla. Det kräver lite mer kunskap än så. Men oroa dig inte, det finns hjälp att få! Du behöver inte stå på en vinglig stege och kladda med gips på egen hand. Som till så mycket annat finns det kunniga experter som har koll på allt från historisk tillverkning till design och montering.

Oavsett om du ska reparera skadad stuckatur eller sätta upp ny är det viktigt att ta hjälp av någon som verkligen kan. Då blir resultatet inte bara häpnadsväckande och vackert, utan även hållbart så att många generationer framöver kan njuta av dekorationerna.

Ta reda på mer om stuckatur på www.stuckaturföretagstockholm.se.